Tether Limited tarafından oluşturulan bir kripto para birimi olan Tether, genellikle 1 Amerikan dolarına sabitlenmiş değere sahip olan bir stabil coin’dir. Tether USDT aslında bir token olarak Bitcoin blockchain’inde başlatılmış ancak daha sonra Ethereum ve diğer blok zincirlerine genişletilmiştir. ERC-20 protokolüne bağlı blockchain üzerinden işlem yapılabilen Tether ile ilgili merak edilenleri bu yazıda topladık! Tether nasıl çalışır, özellikleri nelerdir, ne zaman ortaya çıktı gibi pek çok sorunun yanıtını içeriğimizde bulabilirsin.
Tether Hangi Ülkenin, Ne Zaman Ortaya Çıktı?
Tether, Tether Limited Şirketi tarafından Temmuz 2014’te kurulmuş, piyasaya ilk olarak RealCoin ismiyle tanıtılmıştır. Bundan birkaç ay sonra ise ismi Tether olarak değiştirilmiştir. Arkasında Hong Kong merkezli Tether Limited Şirketi olan Tether’i ilk duyuran isimler ise Brock Pierce, Reeve Collins ve Craig Sellars’tır.
Tether Nasıl Çalışır?
Başlangıçta Omni Protokolü kullanılarak Bitcoin blok zinciri üzerinde oluşturulmuş olan Tether coin sonrasında ERC-20 protokolüne bağlı blockchain üzerinden işlem yapmaya başlamıştır. ERC-20, Ethereum platformu üzerinde çalışan ve Ethereum tabanlı kripto paraların oluşturulmasını standartlaştıran bir protokoldür. Açılımı “Ethereum Request for Comments” olan ERC-20 token geliştiricilerine belirli bir yapı ve işlevsellik sağlar, bu da Ethereum tabanlı token’ların birbirleriyle uyumlu ve etkileşimli olmasına yardımcı olur.
Tether (USDT) Özellikleri Nelerdir?
Tether’in öne çıkan bazı özellikleri şu şekilde sıralanabilir:
- Stabil bir coin olan Tether USDT, ABD dolarının sanal versiyonudur. Değeri genellikle 1 USDT = 1 $ olarak sabit işlem gören Tether’in diğer stabil coin’ler gibi fiyatının daha az dalgalı olması onu diğer kripto paralardan ayırır. Ayrıca Tether Limited Şirketi, piyasada bulunan her bir Tether karşılığında kasasında 1 ABD doları olduğunu iddia etmektedir. Ancak, bu konuda şeffaflık ve denetim konularında zaman içinde tartışmalar yaşanmaktadır.
- Tether, başlangıçta blockchain teknolojisini kullanarak başlatılmış ancak daha sonra Ethereum ve diğer blok zincirlerine genişletilmiştir. Bu da kullanıcıların tercih ettikleri blok zincirini kullanarak Tether işlemleri gerçekleştirmelerine olanak tanır.
- Tether’in kripto para borsalarında sıklıkla işlem gören bir stablecoin olması, kullanıcıların çeşitli kripto paralar arasında hızlı bir şekilde geçiş yapmalarını sağlar.
- Tether’in reel para destekli bir kripto para olması ve reel para biriminin düşük masraflarla transfer edilebilmesi bu coin’in en önemli avantajlarındandır.
- Tether aynı zamanda kripto para borsalarında dolar cinsinden işlem yapabilme imkanı sunmaktadır.
Tether nereden satın alınır?
Tether (USDT) satın almanın ve Tether işlemleri yapmanın en güvenli, hızlı ve kolay adresi BitHero ile Tether al sat yapabilirsin. BitHero uygulamasını lhemen indir, kripto para işlemleri yapmaya vakit kaybetmeden başla!
Tether (USDT) ilk çıktığında ne kadardı?
Tether, ilk çıktığında değeri 1:1 oranında Amerikan dolarına sabitlenmiş bir stabil coin’dir.
Tether madenciliği yapılıyor mu?
Hayır, Tether (USDT) madenciliği yapılamamaktadır. USDT, Tether Limited Şirketi tarafından her bir Tether’e karşılık 1 dolar olacak şekilde piyasaya sürülür.
USDT ile USD arasındaki fark nedir?
USDT (Tether) ve USD (Amerikan Doları), farklı iki kavramı temsil eder. Tether, bir kripto para birimidir ve genellikle 1 Amerikan Doları’na sabitlenmiş bir değere sahiptir. USD, geleneksel bir para birimidir ve ABD’nin resmi parasıdır.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.