Her geçen gün genişleyen kripto para dünyası içerisinde Litecoin de yerini alıyor. Bitcoin’in ardından gelen en eski ve en tanınmış coin’lerden biri olan Litecoin, dijital para birimleri arasında oldukça ön plandadır. Dijital para birimlerinin gelişmesinde önemli bir role sahip olan Litecoin, Bitcoin’in orijinal kaynak koduna ve eş kodlar arasında kripto para ödeme sistemine dayanan bir yapıya sahip. Litecoin nedir, nasıl çalışır, ne gibi avantajları vardır? sorularının yanıtlara ve bu proje hakkında bilmeniz gerekenlere bu yazı üzerinden ulaşabilirsin.
Litecoin Hakkında: Nedir, Kurucuları Kimdir, Ne Zaman Çıktı?
Litecoin, 7 Ekim 2011 yılında eski Google çalışanı olan mühendis Charlie Lee tarafından geliştiriliyor. Litecoin, Bitcoin teknolojisinin bazı teknik sınırlamaları ve ölçeklendirilebilme sorunlarını çözmek amacıyla tasarlanıyor. Kısaca LTC olarak ifade ediliyor. Litecoin kripto para piyasası içerisinde ilk alt coin olma özelliğine de sahip. Litecoin, temelde Bitcoin’in çalışma prensibine sahip olsa da bazı noktalarda farklılaşıyor. Bu kripto para birimi 84 milyon adet üretilerek kendine özgü blok zincirleri üzerinde işlem görüyor. Bitcoin’e göre daha hızlı blok üretimine sahip olan Litecoin’in farkları arasında öne çıkıyor. Litecoin’in temel amacı hızlı işlem süreleri ile düşük maliyet sağlaması olarak biliniyor. Bu kripto para birimi, düşük maliyetlerde para transferi yapıyor. Aynı zamanda diğer kripto para değerlerine oranla blok oluşturmada daha fazla depolama alanı sunuyor. Bu blok zinciri içerisinde her blok 10 dk içerisinde işleniyor. Ortalama işlem süresi ise 2.5 dk. olarak biliniyor.
Litecoin Nasıl Çalışır?
Kripto para piyasası içerisinde en büyük kripto para birimlerinden olan Litecoin, Bitcoin ile benzer bir algoritmayla çalışıyor. İş kanıtı fikir birliği mekanizması olarak bilinen bu algoritma açık kaynaklı bir blok zinciri ağı. Bu ağ ile kullanıcılar bloklarını doğrulayarak Litecoin kazanıyor. Bunun için Litecoin, Scrypt olarak bilinen bir algoritmanın kullanılması ile işlemler sorunsuz bir şekilde yerine getiriliyor. Böylece Bitcoin’in çalışma prensibinden de ayrılıyor. Litecoin blok üretim oranı ve arz bakımından da Bitcoin’den daha hızlı ve aktif bir şekilde çalışıyor.
Litecoin Madenciliği Nasıl Yapılır?
Madenciliği yapılabilen bir kripto para birimi olan Litecoin, ASIC ismi ile bilinen cihazlar tarafından yapılıyor. Litecoin’in kullandığı algoritma sayesinde madencilik işlemleri daha kolay bir şekilde yapılırken sistem gereksinimleri de minimum düzeyde tutuluyor. Madencilik işlemi sırasında işlem onay sürelerinde azalmalar görülüyor. Litecoin madenciliği ASIC cihazlarının yanında ekran kartları ile de madencilik yapılabiliyor. ASIC yöntemine göre daha az karlı olan bu yöntem yine de istediğin miktarı yakalayabilmene yardımcı olabiliyor. Litecoin madenciliğinde karşılaşılan zorluklardan bir tanesi madenci sayısındaki artıştan dolayı yaşanıyor. İşlemci kapasitelerinde yaşana artışlar mining yapmayı zorlaştırıyor.
Litecoin Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Litecoin nereden satın alınır?
Litecoin ile güvenli bir şekilde alım satım yapmak istiyorsan Bithero seninle. Litecoin güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde buradan satın alabilirsin.
Litecoin kullanım alanları nelerdir?
Litecoin’in kullanım alanlarına baktığımızda karşımıza birçok yer çıkıyor. Bunlar arasında en yaygın kullanım alanları içerisinde ödemeler yer alıyor. Kripto para piyasasında, online veya günlük işlemlerde kullanılıyor. Hızlı onay süreci ve düşük işlem maliyetleriyle tercih edilen bir dijital para birimi olarak karşımıza çıkıyor. Bir diğer kullanım alanı ise uluslararası para transferlerinde kullanılıyor. Bankacılık uygulamalarına göre daha ekonomik ve hızlı bir tercih oluyor. Son olarak ise yatırım amacıyla da kullanılabiliyor. Kripto para portföylerini çeşitlendirmek için kullanan yatırımcılar Bitcoin alternatif bir yatırım aracı olarak görüyor.
Litecoin madenciliği yapılır mı?
Litecoin madenciliği yapılan kripto para birimleri arasında yer alır.
Litecoin’in toplam arzı nedir?
Litecoin’in piyasa içerisindeki toplam arzı 84 milyon olarak biliniyor. Dolaşımdaki arzı ise 73,724,776’dır.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.